Den här webbplatsen använder cookies för att kartlägga hur våra besökare använder webbplatsen och för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du användandet av cookies.

Jag är läkare, sjuksköterska, farmaceut eller motsvarande och söker
medicinsk information om botox®

Gå vidare

Jag är läkare, sjuksköterska, farmaceut eller motsvarande och söker
Information om botulinumtoxin för kosmetisk användning

Gå vidare

En av de vanligaste sökningarna på internet när det kommer till BOTOX® är ”botox + läppar”.

Sökmönstret visar på en av de vanligaste missuppfattningarna om BOTOX® och botulinumtoxin. Hur kunde det bli så?

BOTOX® är ett specifikt läkemedel inom klassen botulinumtoxin typ A. BOTOX® är godkänt av läkemedelsverket och används som behandling mot flera symtom och sjukdomar, däribland kronisk migrän.BOT

BOTOX® är det mest använda botulinumtoxinet i världenDOF0156. Även om det vanligaste användningsområdet för botulinumtoxin är terapeutiskt, det vill säga mot sjukdomar och symtom som migrän och spasticitet, kvarstår det faktum att det är som behandling mot ansiktsrynkor botulinumtoxin är mest känt.

Google-statistik ger insikter

Statistik kring hur vi söker efter information på internet kan ge oss insikter om allmänhetens och patienters uppfattning om saker och ting. Sökmönstret ”botox + läppar” och ”botox i läpparna” pekar på en sammanblandning mellan BOTOX® och fillers.

”Det verkar som om BOTOX® har blivit synonymt med medicinsk estetik i största allmänhet och misstas för fillerinjektioner i synnerhet.”
– Niclas Berg, produktchef för BOTOX® på Allergan.

BOTOX® har ej indikation för läppar

BOTOX® verkningsmekanism resulterar i en muskelavslappnande effekt, jämfört med fillers som används för att återställa eller addera volym i valda delar av ansiktet. Att injicera BOTOX® i läpparna på en patient skulle således inte få önskad effekt.

”Nu tror jag verkligen inte att någon läkare skulle komma på tanken att injicera BOTOX® i läpparna på sin patient, men för att vara tydlig är det inte en indikation vi har.”
– Niclas Berg.

Läs mer om de läkemedelsverket godkända användningsområdena för BOTOX®

Läs mer här

Referenser

  • [BOT]   -   BOTOX® Summary or Product Characteristics
  • [DOF0156]   -   Allergan. Data on File. INT/0156/2015
Stäng