Den här webbplatsen använder cookies för att kartlägga hur våra besökare använder webbplatsen och för att förbättra din upplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen accepterar du användandet av cookies.

Jag är läkare, sjuksköterska, farmaceut eller motsvarande och söker
medicinsk information om botox®

Gå vidare

Jag är läkare, sjuksköterska, farmaceut eller motsvarande och söker
Information om botulinumtoxin för kosmetisk användning

Gå vidare
Kronisk migrän 11-10-2021

Så bra har skandinaviska kliniker hämtat sig från pandemin

Covid-19 ställde rutinerna på ända. Vid pandemins början märktes en tydlig nedgång i besök bland patienter som behandlas med botulinumtoxin för kronisk migrän. En ny undersökning visar en desto mer positiv bild.

Kronisk migrän 03-09-2021

En underskattad sjukdom med stora kostnader

Sjukdomsbördan av migrän är stor. Ändå är problemet underskattat och migränpatienter får kämpar i det tysta, många gånger utan adekvat hjälp av vården, även i Skandinavien. Därför uppmärksammar vi Migraine Awareness Week.

Podcast 28-06-2021

Podcast

Allt du behöver veta om Master in Headache Disorders. Köpenhamns universitet och Danish Headache Center leder vägen mot framtiden med sitt mastersprogram i huvudvärkssjukdomar.

Fokal spasticitet efter stroke 11-06-2021

Vad kan 300 brittiska fysioterapeuter lära oss om injektioner av botulinumtoxin?

Endast en minoritet av strokepatienter relevanta för behandling med botulinumtoxin mot utvecklad spasticitet får tillgång till den. Flertalet kliniker i Norge, Sverige och Danmark vittnar om brist på injektörer som den främsta utmaningen. Kan fysioterapeuter vara en del av lösningen?

Cerebral pares 28-04-2021

BOTOX® får utökad indikation i cerebral pares

Som ett resultat av en översyn av tillgängliga data har BOTOX® (botulinumtoxin typ A) fått utökad indikation avseende cerebral pares, till att nu innehålla både fot och fotled.

Fokal spasticitet efter stroke 22-03-2021

Bättre effekt med tidig BOTOX®-behandling hos patienter med spasticitet efter stroke...

Är tidpunkten för behandling med BOTOX® viktig för utfallet? En ny studie genomförd av Patel, Ward och Jost et al visar på effekten av tidig insättning av BOTOX® hos vuxna patienter med fokal spasticitet efter stroke.

Referenser

  • Inga tillgängliga referenser
Stäng